Campaigns / projects

Campanie gratuită de testare pentru infecțiile cu virusuri hepatitice B si C

Având în vedere prevalența crescută a pacienților cu hepatite B, C și B+D în zona Dragășani, județul Vâlcea, RoALD (Asociatia Romana pentru Afectiuni Hepatice/Romanian Association for Liver Diseases) în colaborare cu APAH (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România), Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, Primăria Municipiului Drăgășani și Consiliul Județean Vâlcea, organizează o campanie gratuită de testare pentru infecțiile cu virusuri hepatitice B si C în data de 28.05.2021.

O echipa de medici gastroenterologi din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București cu experiență în campanii anterioare de testare se va deplasa în Municipiul Drăgășani, judetul Vâlcea pentru a efectua teste rapide de screening pentru virusurile hepatitice B și C în scopul identificării pacienților netestați anterior, care, in cazul in care se dovedesc pozitivi, vor fi indrumati către centre în care ar putea beneficia de tratamente eficiente.

Testarea durează in medie 10 minute pentru fiecare persoana si anterior efectuării testului se va completa și semna un consimțământ informat, apoi un chestionar epidemiologic ce vizează factorii de risc specifici acestor infecții virale.

Acest program de screening gratuit se adresează tuturor categoriilor sociale și de vârstă, iar unul dintre motivele alegerii locației a fost prevalența mare a persoanelor defavorizate in aceasta zonă.

Acest test gratuit este ușor de efectuat, fiind necesară o picătură de sânge capilar obținută prin înțeparea pulpei degetului, picătură care va fi plasată pe kitul de testare. După aplicarea unei soluții de dispersie, în aproximativ 5 minute poate fi citit rezultatul testului: o banda – rezultat negativ, două benzi – rezultat pozitiv. Testarea se va realiza in condiții de asepsie, cu materiale de unică folosință.

Campania VENI, VIDI, VICI - screening pentru hepatita C organizat de RoALD

Pe data de 15 mai s-a desfasurat Campania de screening si preventie a hepatitei cronice C si a infectiei cu virusul SARS-CoV2 la Constanta.

Prin aceasta campanie, Asociatia Romana pentru Boli Hepatice (Romanian Association for Liver Diseases – RoALD) in parteneriat cu Clinica de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-Ro) si-a propus sa vina în sprijinul pacienților cu hepatita cronica C încă nediagnosticați, diminuând astfel povara pe care această afecțiune medicală o reprezintă pentru pacienți și societate, prin testare-diagnostic-tratament antiviral- vindecare.

Au fost testate pentru infectia virala C peste 350 de persoane in fata Cazinoului din Constanta. In acelasi timp, campania de vaccinare anti-COVID a completat eforturile realizate de autoritati in limitarea si prevenirea infectiei cu virusul SARS-CoV2.

  

  

  

 

HepC Awareness-Linkage to care-Epidemiological-ResearchTreatment (HepC A.L.E.R.T.)

Carnetul pacientului - Cum putem preveni apariţia carciomului hepatic  - See more

Chestionar Patternul de practică medicală pentru pacienții cu hepatocarcinom în România