Colangita Sclerozanta Primitiva si Colangita Biliara Primitiva

Dacă sunteți pacient cu o boală colestatică - Colangita Sclerozantă Primitivă sau Colangita Biliară Primitivă vă invităm să accesați site-ul partener : www.colangite.ro.

Această platformă reprezintă o inițiativă a Grupului de Cercetare Hepato-biliară din cadrul Institutului Clinic Fundeni București, împreună cu Asociația Română pentru studiul Bolilor Hepatice (RoALD) și a Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice ca sprijin la nevoia pacienților afectați de cele două boli. 

Colangita Sclerozantă Primitivă și Colangita Biliară Primitivă sunt două boli hepatice rare cu mecanism de producere imunologic, care afectează căile biliare hepatice și determină colestază (acumularea acizilor biliari în celulele ficatului, cu modificări specifice ale analizelor). Aceste boli sunt progresive și conduc la fibroză hepatică și complicațiile acesteia. 

Platforma online www.colangite.ro este un proiect de informare și cercetare pentru pacienții care au aceste boli. Dacă sunteți pacient diagnosticat cu CSP sau CBP vă invităm să vă înscrieți pe site pentru a fi la curent cu noutățile despre acestea, pentru a avea acces la informații și pentru a intra in comunitatea pacienților din România afectați de cele două boli. Pe acest site regăsiți informații noi privind apariția bolilor, cum trebuie monitorizate și recomandări privind regim igieno-dietetic.

Carnetul pacientului cu Colangita biliara primitiva

Carnetul pacientului cu Colangita sclerozanta primitiva