Meet. Exchange. Evolve
Aceasta este deviza sub care se reuneste anual comunitatea gastroenterologilor europeni, la unul dintre evenimentele de varf ale gastroenterologiei europene si mondiale – UEG Week. Anul acesta, UEG Week a avut loc in Barcelona, oras vibrant si cosmopolit, in care arta si stiinta isi dau mana.
Dintre cele 122 de tari participante, delegatia Romaniei s-a situat in primele 10 pentru al doilea an consecutiv, cu 40 de participanti si 57 de prezentari sustinute in cadrul manifestarii. Tinerii gastroenterologi romani au reprezentat 10% din cei 280 de tineri participanti la cursurile de anul acesta ale UEG (grupul cel mai numeros) – participarea a 7 dintre ei fiind sustinuta de catre SRGH.
Timp de 5 zile, sesiunile plenare, sesiunile stiintifice paralele – simpozioane clinice, video-sesiuni, sesiuni translationale sau bazate pe cazuri clinice, au generat un interes remarcabil.
Formatul variat oferit de organizatori, cu prezentari de tip state of the art in deschiderea sesiunilor de prezentari orale, tandem talks, Q & A (intrebari si raspunsuri), dezbateri a fost un alt element atractiv al manifestarii.
Aria posterelor, organizate tematic, a fost extrem de animata in timpul pauzelor, oferind participantilor oportunitatea prezentarii rezultatelor activitatii stiintifice si facilitand interactiunea participantilor cu expertii in domeniu.
Cateva dintre cele mai interesante sesiuni de patologie hepato-biliara :
- Acute Liver Failure
- Complications of portal hypertension
- Viral hepatitis
- Mistakes in non-alcoholic liver disease
- Hepatology from bench to bedside
- Management of patients with drug-induced liver injury (DILI)
- Update in cholangiocarcinoma
- Management of patients with portal hypertension
- Hotspot symposium: Nutrition and the liver
- Hepatocellular carcinoma: from guidelines to clinical practice
- Novel imaging techniques in liver disease
- Biomarkers for drug-induced liver injury
pe care le (re)gasiti oricand pe site-ul UEG Week Barcelona 2019 via Week 24/7.
In final, cateva cifre evocatoare
- peste 13 000 de participanti
- peste 4000 de participanti la Postgraduate UEG Course – o ocazie de actualizare a cunostintelor in gastroenterologie si de integrare a celor mai noi progrese in diagnosticul si managementul bolilor digestive in practica curenta
- peste 4000 de rezumate stiintifice
- peste 100 de sesiuni stiintifice
cu un scop comun: sa raspunda viziunii UEG de reducere a ponderiii patologiei digestive si promovarea sanatatii digestive prin prevetie, diagnostic precoce si management